Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Dozvolite da MI tražimo za VAS ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: | pogledano: 328 put(a)

Dodjela prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENOVATION

Zagreb, 20. travnja 2012. - Savez za energetiku Zagreba i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske, uz generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, u ukupno 10 kategorija dodijeliti će prvu hrvatsku nagradu za zeleno gospodarstvo "GREENOVATION" istaknutim poduzetnicima i novinarima.

Zagreb, 20. travnja 2012. - Savez za energetiku Zagreba i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske, uz generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, u ukupno 10 kategorija dodijeliti će prvu hrvatsku nagradu za zeleno gospodarstvo "GREENOVATION" istaknutim poduzetnicima i novinarima.

Dodjela nagrada održati će se u ponedjeljak, dana 23.04.2012. s početkom u 19:00 sati u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, a dodjeli će prisustvovati niz osoba iz političkog i gospodarskog svijeta.

Objavom javnog poziva za dodjelu navedene godišnje nagrade pokazalo se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti. Zabilježeno je i kako je veći dio nominiranih, ali i dobitnika nagrade, svoje poslovanje proširilo na zemlje Europske unije. Važan prilog tome je i činjenica kako oko trećine svjetskog "zelenog" tržišta odlazi upravo na Europsku uniju. Zelenom gospodarstvu treba pristupiti ozbiljno i uvidjeti kako se radi o ogromnom potencijalu rasta za mala i srednje velika poduzeća.
Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja nagradom "Greenovation" izdvojiti će se vodeći nacionalni programi i projekti.


Program Saveza za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba za razvoj zelenog gospodarstva odnosi se na cjelovito poboljšanje performansi gospodarstva Republike Hrvatske kroz održivi razvoj što uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, razvoj novih zelenih usluga, proizvoda, tehnologija i metodologije proizvodnje te druge koncepte koji čine štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja nagradom "Greenovation" izdvojiti će se vodeći nacionalni programi i projekti.

Savez za energetiku Zagreba jedina je nacionalna neprofitna organizacija, koja osim drugih djelatnosti, svoju pažnju posebno usmjerava poticanju razvoja "zelenog" gospodarstva u raznim područjima poput obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, inteligentnih sustava i procesa, informatičkih tehnologija, tehnologija reciklaže, zelene gradnje, zelenog turizma, eko inovacija i poljoprivrede i drugih zelenih uslužnih djelatnosti.

Vrijedan doprinos razvoju takvoga gospodarstva je i osnutak Deska Invest in Green Croatia, a prilikom dodjele nagrada "GREENOVATION" biti će službeno najavljeni i prvi Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu "GREENVEST: Invest in Green Croatia" te novi medijski portal www.greenvest.com.hr

Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

TOP5

Slični članci

unesite i objavite
svoj članak »

Dodatnih 10% na solarne pakete!

Dodatnih 10% na solarne pakete!
Solarni paketi s pločastim kolektorima Vitosol 100/200-F i vakuumskim cijevnim kolektorima ...
Viessmann »

Kante za sortiranje smeća

Kante za sortiranje smeća
20% popusta nudimo Vam i na kvalitetne plastične kante za smeće koje dolaze sa poklopcima u ...
Larix »

Oglasne ploče

Oglasne ploče
Iskoristite 20% popusta na oglasne ploče koje će svojom kvalitetom i različitim bojama
Larix »

Toplinske pumpe zrak/voda uz

Akcija na toplinske pumpe zrak / voda LAW 9 ITR i LAW 14 ITR
U periodu od 01.02.2014 do 01.03.2014 za kupnju i ugradnju toplinske pumpe Dimplex poklanjamo ...
SOLAR LEKTUS DimpleX »

SUNTREE toplinske pumpe

Toplinske pumpe DC INVERTER SUNTREE
Snage 7 -20 kW u grijanju, proizvode i verziju s ugrađenim spremnikom potrošne tople ...
Best93 »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »

Projektiranje gromobranske zaštite

Projektiranje gromobranske zaštite
Projektiranje gromobranskih instalacija
Solar projekt »

Vitocal 200-S/222-S/242-S

Vitocal 200-S/222-S/242-S
NOVO! Akcijski paketi s toplinskim crpkama!
Viessmann »

Akcija na solarne setove 300 i 500

Akcija na solarne setove 300 i 500 l
U periodu od 09.04.2013-15.05.2013 solarni setovi 300 l 15.990,00 kn 500 l 23.990,00 kn
Solar lektus »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke