Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: | pogledano: 136 put(a)

Dodjela prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva GREENOVATION

Zagreb, 20. travnja 2012. - Savez za energetiku Zagreba i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske, uz generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, u ukupno 10 kategorija dodijeliti će prvu hrvatsku nagradu za zeleno gospodarstvo "GREENOVATION" istaknutim poduzetnicima i novinarima.

Zagreb, 20. travnja 2012. - Savez za energetiku Zagreba i Hrvatska gospodarska komora - Europska poduzetnička mreža Hrvatske, uz generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, u ukupno 10 kategorija dodijeliti će prvu hrvatsku nagradu za zeleno gospodarstvo "GREENOVATION" istaknutim poduzetnicima i novinarima.

Dodjela nagrada održati će se u ponedjeljak, dana 23.04.2012. s početkom u 19:00 sati u hotelu The Regent Esplanade Zagreb, a dodjeli će prisustvovati niz osoba iz političkog i gospodarskog svijeta.

Objavom javnog poziva za dodjelu navedene godišnje nagrade pokazalo se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti. Zabilježeno je i kako je veći dio nominiranih, ali i dobitnika nagrade, svoje poslovanje proširilo na zemlje Europske unije. Važan prilog tome je i činjenica kako oko trećine svjetskog "zelenog" tržišta odlazi upravo na Europsku uniju. Zelenom gospodarstvu treba pristupiti ozbiljno i uvidjeti kako se radi o ogromnom potencijalu rasta za mala i srednje velika poduzeća.
Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja nagradom "Greenovation" izdvojiti će se vodeći nacionalni programi i projekti.


Program Saveza za energetiku, obnovljive izvore energije, poticanje energetske efikasnosti i zaštitu okoliša Zagreba za razvoj zelenog gospodarstva odnosi se na cjelovito poboljšanje performansi gospodarstva Republike Hrvatske kroz održivi razvoj što uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, razvoj novih zelenih usluga, proizvoda, tehnologija i metodologije proizvodnje te druge koncepte koji čine štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja nagradom "Greenovation" izdvojiti će se vodeći nacionalni programi i projekti.

Savez za energetiku Zagreba jedina je nacionalna neprofitna organizacija, koja osim drugih djelatnosti, svoju pažnju posebno usmjerava poticanju razvoja "zelenog" gospodarstva u raznim područjima poput obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, inteligentnih sustava i procesa, informatičkih tehnologija, tehnologija reciklaže, zelene gradnje, zelenog turizma, eko inovacija i poljoprivrede i drugih zelenih uslužnih djelatnosti.

Vrijedan doprinos razvoju takvoga gospodarstva je i osnutak Deska Invest in Green Croatia, a prilikom dodjele nagrada "GREENOVATION" biti će službeno najavljeni i prvi Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu "GREENVEST: Invest in Green Croatia" te novi medijski portal www.greenvest.com.hr

Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

TOP5

Slični članci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke