Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: | pogledano: 28 put(a)

Izbacite kretanje na dijetu iz svoje pred ljetne odluke - hranite se organski!

Sada kada je razmišljanje o novogodišnjim odlukama pri kraju, napokon možemo početi gledati na ovu godinu unaprijed.

Problem sa donošenjem novogodišnjih odluka zapravo možemo podijeliti na 2 dijela. Prvo je postavljanje ambicioznih ciljeva koje je prelako doseći i prije nego što smo zapravo počeli sa radom na njima, a drugo je da gotovo 45% populacije se odlučuje da će krenuti na dijetu! Ista stvar je i sa pred ljetnim periodom kada postajemo svjesni činjenice da ćemo se uskoro morati skinuti na plaži.

Većina započinje sa nekom dijetom, a s njima dolazi i dugi popis namirnica koje “ne smijemo” jesti. Ove godine započnite zdravo - bez dijeta i uvođenje namirnica i prehrane koju ćete zadržati za cijeli život, možete eventualno ubaciti dodatne vitamine koji će vam pomoći u lakšem i bržem skidanju kilograma

Kupujte ekološki uzgojene proizvode

Postoji mnoštvo inovativnih poslovnih modela koji su uspješno riješili problem “skupe” organske hrane i sada si svatko može priuštiti eko proizvod. Kada govorimo o kupovini organske hrane često pomislimo kako je lokalno uzgojena hrana u vašoj lokalnoj trgovinici (ne supermarketu!) puno skuplja od “organskih proizvoda” (namjerno pod navodnicima jer često ne znamo njihovo pravo porijeklo) koje možete pronaći u većim supermarketima, no varate se!

Eko-udruge i lokalne skupštine koje se bave gospodarstvom i organskim uzgojem često nude kupcima opciju kupnje direktno od proizvođača. Ne samo da ćete jesti bolje, ukusnije proizvode, nego ćete jesti i manje nezdrave hrane i puno više voća, povrća i mesa (odlične recepte pronađite ovdje).

Sve u svemu, potrošnja na namirnice će vam se uvelike smanjiti, a uživanje u obrocima povećati. Osim svježe, ukusne sezonske hrane, kupovanjem direktno od poljoprivrednika ćete znatno smanjiti i korištenje i bacanje ambalaže koja nije biorazgradiva. Ovime, ne samo da obogaćujete svoje tijelo, već i naš planet Zemlju.

Potencijalno izbacivanje mesa iz prehrane

Prema istraživanju Ben Williamsona (PETA), interes za etički tretman životinja je skočio u posljednjih nekoliko godina za 12% samo u Velikoj Britaniji, što znači da ljudi, ne samo da odustaju od jedenja mesa, nego se okreću potpuno veganskoj prehrani utemeljenoj na organskom uzgoju namirnica. Dok su prijašnje generacije veliki ovisnici o masnom mesu i mliječnim proizvodima, danas je mlađa populacija mnogo više svjesnija svog zdravlja i da je prehrana na biljnoj bazi zapravo bolja za njihovo tijelo. Zdravlje na stranu, mesna industrija postaje sve manje popularna među mlađim generacija i starijoj dobi kojima je meso zapravo postalo luksuz s obzirom na njegovu cijenu danas.

Uzgoj žitarica

Jeste li ikada razmišljali da proizvedete vlastite proizvode? Uz čak malo prostora na balkonu ili terasi možete pretvoriti vrtove možete svaki dan imati organski uzgojenu hranu na vašem tanjuru. Tajna je u vertikalno dizajniranim i postavljenim kaljevima i kontejnerima u kojem se nalaze biljke. Za one koji žive u hladnijim podnebljima, a zainteresirani su za vlastiti uzgoj voća i povrća je moguć uzgoj u zatvorenom prostoru. Dakle, možete uzgajati, ne samo voće i povrće, već i žitarice.

Već danas možete započeti sa uzgojem svog graha ili klica te gradnjom vlastitog mini staklenika kod kuće, a što se tiče dijete i slatkog, torte od mrkve su također jednako ukusne kao i ostale.


Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

TOP5

Slični članci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke