Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: | pogledano: 514 put(a)

Mršavljenje uz pomoć prirode? - Da, može se!


salata

salata

Sa svih strana viđamo udarne naslove o mršavljenju, no kada se zaista radi o tome, dokazano je da je najunčikovitiji način zapravo onaj koji je ljudskom tijelu i najprirodniji - unosom namirnica koje nam je priroda podarila. Koje su to namirnice pročitajte u nastavku.

Kokosovo ulje 

Uspješno smanjuje apetit, najbolje smanjuje glad od svih drugih masnoća pa i ostalih namjernica. Ako jedete hranu pripremljenu s ovim uljem imat ćete duži osjećaj sitosti i nećete ogladniti između obroka. Samim tim kokosovo ulje je pomoćno, indirektno sredstvo za mršavljenje.

Sirutka

Sirutkini proteini pospješuju mršavljenje jer utječu na povećanje mišićne mase. Pored toga daju osjećaj sitosti jer utječu na povećanje hormona koji smanjuje apetit.
 

Crni kim 

Istočni narodi vjeruju da crni kim sprječava debljanje pa ga zato treba koristiti uz namirnice koje debljaju  (pogotovo kruh i peciva).

Med i cimet 

Svako jutro, pola sata prije doručka, na gladan trbuh te uvečer, prije spavanja, uzimati mješavinu od meda i cimeta koji su umiješani i prokuhani u jednoj šalici vode. Ovom terapijom ne dozvoljavamo masnoćama da se formiraju i skupljaju  u našem tijelu.

Zeleni čaj 

Kofein u zelenom čaju ograničava apsorpciju masti i povećava sposobnost tijela da potroši unesene kalorije, zbog čega se sve više koristi kao efikasno prirodno sredstvo za mršavljenje. Ovaj čaj nema neželjenih efekata osim kod ljudi koji su preosjetljivi na kofein.
 
 

Kukuruzna svila 

Prirodno sredstvo za mršavljenje. Kukuruz, točnije kukuruzna svila, koja u vrijeme cvjetanja ove biljke, visi sa ploda u vidu tankih i svilenkastih vlakana, pouzdano i potpuno bezopasno prirodno sredstvo za mršavljenje.
 

Čaj od kukuruzne svile

 
U jednu šalicu veoma vrele (ne ključale) vode potopiti jednu žličicu kukuruzne svile i staviti da odstoji 5 do 10 minuta. U toku dana potrebno je popiti najmanje 5 šalica čaja u jednakim razmacima od nekoliko sati. 
 

Jabučni ocat 

Odlično sredstvo za mršavljenje. Osim što "topi masti", utječe na ubrzavanje metabolizma što predstavlja najvažniji faktor za očuvanje vitke linije. Zdrava dijeta nije ona koja se zasniva na gladovanju već ona koja pospješuje sagorijevanjem unesenih kalorija i umanjuje osjećaj gladi.
 

Celer 

Biljka za koju se kaže da ima negativne kalorije. Što to ustvari znači? Znači da je za probavljanje celera potrebno utrošiti više kalorija nego što on u sebi sadrži. Preporučuje se kao namirnica za mršavljenje jer stvara osjećaj sitosti.
 

Koštica masline 

Korisna stvar za mršavljenje. Kada jedete masline progutajte i košticu, ona će znatno umanjiti osećaj gladi jer joj je potrebno dosta vremena da bi se lakše probavila. Pri tom će umanjiti lučenje želučane kiseline i stvoriti sasvim ugodan osjećaj u trbuhu. Samo nemojte u tome pretjerivati jer možete preopteretiti želudac. Najčešće je i jedna koštica dnevno dovoljna.
 

Strogo izbjegavajte sljedeće namirnice

  • slatkiše
  • bijeli kruh i proizvode od bijelog brašna
  • krumpir
  • svinjsko meso
  • majonezu
  • Smoki, čips i sve grickalice
  • gazirana i alkoholna pića.
 
Prednost dati crnom kruhu i proizvodima od crnog brašna, redovno unositi namirnice bogate vlaknima (mrkvu, grašak, mahune, brokula, raž...). Što se tiče mesa upotrebljavajte piletinu,puretinu, junetinu i morsku ribu, najbolje u kuhanom obliku ili sa roštilja, a ako se odlučite za dodatke prehrani svakako pročitajte recenzije proizvoda.

Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

TOP5

Slični članci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke