Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije, konferencija, financiranje projekata | pogledano: 771 put(a)

Počinje konferencija CROENERGY2015

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, organizira konferenciju Sustainable Energy and Investment Summit - CROENERGY2015 koja će se održati 17. rujna 2015. godine na Velesajmu pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Predsjednice Hrvatske gđe. Kolinde Grabar-Kitarović.

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske – REGEA započela je s radom 2008. godine uz potporu Europske komisije u sklopu programa Inteligentna Energija za Europu, a u proteklih je sedam godina, kao prva energetska agencija koja je osnovana u Republici Hrvatskoj, aktivno promovirala i poticala regionalno održivi razvoj na nacionalnom nivou i puno šire. Kroz stručnost i djelovanje u korištenju obnovljivih izvora energije i uvođenju mjera povećane energetske učinkovitosti, Agencija je isticana kao uspješan primjer u Jugoistočnoj Europi koja danas uspješno izvozi stečeno znanje.
 
REGEA je od samog osnivanja prepoznala da je upravo stvaranje mreže svih dionika – na regionalnom i nacionalnom nivou ključ za dugoročni razvoj koji počiva na održivim tehnologijama. Brojne dobivene nagrade u proteklih 7 godina – godišnje priznanje Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, ManagEnergy nagrada za najbolju agenciju u EU u kategoriji Informiranje i podizanje svijesti, EUROSOLAR nagrada 2012. dodijeljena za izvanredan doprinos inovativnim projektima i inicijativama za korištenje obnovljivih izvora energije kao i osvojena Energy Globe Award nagrada za 2014. godinu, konkretan su dokaz plodonosnog razdoblja na koje smo izuzetno ponosni.
 
REGEA je zasigurno, zajedno sa svojim osnivačima – Zagrebačkom, Karlovačkom, Krapinskozagorskom županijom te Gradom Zagrebom stvorila okvir djelovanja za sve ključne dionike u energetici te se etablirala u pouzdanog i nepristranog partnera za kreatore regionalnih i lokalnih politika, industrije te poduzetnika.
 
Na konferenciji očekujemo sudjelovanje visokih predstavnika Europske komisije – DG ENER i DG REGIO, uz Europsku banku za obnovu i razvoj kao institucionalnog partnera i Svjetsku banku koja će po prvi puta predstaviti rezultate studije mogućnosti ulaganja u energetsku učinkovitost u Hrvatskoj.
 
Konferencija se održava s ciljem promoviranja inovativnih instrumenata financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Poseban naglasak stavljen je na značaj regionalne suradnje pri izradi i promicanju projekata energetske učinkovitosti, sa zajedničkim ciljem smanjenja troškova energije i osiguranja čišćeg okoliša.
 
Investitori, ali i svi uključeni u planiranje i financiranje u energetskom sektoru svakodnevno se susreću s izazovima u provedbi svojih ideja i projekata. Izravnom interakcijom svih dionika te razmjenom dosadašnjih iskustava moguće je znatno ubrzati investicijske projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a upravo je to ono što omogućuje konferencija CROENERGY2015.
 
U sklopu konferencije održat će se panel sekcija pod nazivom Inovacije i mogućnosti koja će se usredotočiti na inovativne inicijative u energetskom sektoru te dati uvid u regulatorni okvir, nove tehnologije i uspješne poslovne modele koju će moderirati gospodin Mislav Togonal s HRT-a.
 
Na konferenciji CROENERGY2015 očekujemo sudjelovanje preko 350 sudionika iz Hrvatske i inozemstva te kvalitetna predavanja najboljih europskih i domaćih stručnjaka iz područja financiranja održivog korištenja energije. Očekujemo i dolazak vodećih regionalnih banaka i fondova poput Europske banke za obnovu i razvitak, Svjetske banke i mnogih drugih. Najviši dužnosnici Europske komisije, predstavnici regionalne i lokalne vlasti, predstavnici ministarstava te brojne istraživačke institucije i ovoga puta naglasit će važnost ovog događaja.
 
Organizator konferencije: Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske REGEA – UKRATKO 
  • Osnovana 2008. godine kao neprofitna ustanova od strane četiri osnivača – Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba.
  • Sufinancirana od strane Europske komisije kroz program Inteligentna energija za Europu (2008-2010.) sa 199.000 Eura, ukupni osnivački kapital na početku rada ustanove 400.000 kuna.
  • 2013. REGEA zapošljava 24 djelatnika, godišnji proračun ustanove prelazi 7 milijuna kuna.
  • Ukupna vrijednost projekata koje je REGEA provodila za svoje osnivače i klijente u 2012. godini iznosila je preko 110 milijuna kuna
  • REGEA djeluje kroz urede u Zagrebu, Krapini i Karlovcu, a od 2012. uređuje dvorac Bračak kraj Zaboka. Ukupan proračun uređenja dvorca je oko 18,7 milijuna kuna, a obnovu financijski podupiru i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstvo regionalnog razvitka i fondova EU te Kraljevina Norveška.
  • REGEA je 2011. od strane Europske komisije proglašena najboljom europskom energetskom agencijom u kategoriji Awareness and information projects - nagrada ManagEnergy Local Energy Award 2011.
  • 2012. REGEA s svojim osnivačima dobiva prestižnu europsku nagradu European Solar Prize Award 2012 koje je dodijeljena u sjedištu KfW banke u Berlinu.
  • Ne postoji europski izvor financiranja dostupan za Hrvatsku na koji REGEA do sada nije uspješno aplicirala.

Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke