Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: | pogledano: 1297 put(a)

Recikliranje školskog pribora

Krenute u pravom smjeru recikliranja i prije nego shvatite postat ćete pravi stručnjak u recikliranju školskog i uredskog pribora.

Krenute u pravom smjeru recikliranja i prije nego shvatite postat ćete pravi stručnjak u recikliranju školskog i uredskog pribora.

Krenute u pravom smjeru recikliranja i prije nego shvatite postat ćete pravi stručnjak u recikliranju školskog i uredskog pribora.

Zar ne mrzite kada u kemijskoj olovci nestane tinte ili kada nemate dovoljno gumice na olovki da nešto obrišete i onda poderete cijeli papir po kojem ste pisali? Ili kada vam je marker na izdisaju? Dijelimo vaše frustracije. Lako je odbaciti ove svakodnevno korištene uredske i školske stvari, ali ne bi li bilo bolje ako bismo ih mogli reciklirati i ponovno koristiti taj isti pribor koji nam je toliko važan u životu? Ne morate se više uzrujavati; samo trebate krenuti u pravom smjeru recikliranja i prije nego shvatite postat ćete pravi stručnjak u recikliranju olovaka, kemijski, markera i boja za printere.

Izradite umjetninu od recikliranog pribora

Izrada recikliranog umjetničkog djela je jedan od jednostavnijih načina kako dobiti više iz nečega što više nije upotrebljivo. Uzmite za primjer umjetnika Costas Schuler zvanog “The Pen Guy” koji skuplja donirane i neupotrbeljive kemijske olovke, flomastere i markere za stvaranje svojih umjetničkih djela. Njegove radove kao inspiraciju možete pronaći na njegovom službenom Instagram profilu.

Reciklirani art je odličan način da se prenamijene predmeti umjesto da ih se baca u smeće. Više od 66 umjetničkih djela napravljenih recikliranim art-om možete pogledati ovdje.

Donirajte ono što ne koristite umjesto da bacate

Ako vam neke stvari zauzimaju mjesto, a ne koristite ih više, donirajte ih onima kojima su uredski i školski pribor potrebni? Kupili ste novi printer uz kojeg dolaze nove tinte? Zašto ne biste stari printer i tinte koje nisu potrošene donirali nekoj udruzi kojoj će biti potrebnije nego da kod vas skuplja prašinu na tavanu. Isto vrijedi i za knjige i lektire. Nekada smo kupovali lektire, no danas lektire čitamo online, ako imate hrpu knjiga koje su vam nekada trebale u školi, donirajte ih knjižnici.

Kupujte samo biorazgradive i ekološki prihvatljive proizvode

Danas postoji mnoštvo ekološki prihvatljivih proizvoda, i školski i uredski pribor nisu izuzetak. Jeste li znali da možete birati između biorazgradivih olovki, olovki napravljenih od kukuruza ili bambusa? DBA, Biopla i Stubby olovke su samo neki od brand-ova koje u ponudi imaju ovakav pribor.

Recikliranje na za to predviđenim mjestima

Drugi način na koji možete reciklirati olovke, markere i drugi školski pribor je da ih odnesete na za to predviđena mjesta. Raspitajte se o programima recikliranja u vašem gradu i kojim danima se skuplja otpad koji su teški za ponovnu proizvodnju, ali ih se ipak pretvara u druge materijale i proizvode. Eko organizacije, kao što je recimo Eko Pan, zasigurno posjeduju podatke koje će vam olakšati pretragu.

Olovke, kemijske, markeri i obilježivači su četiri osnovne uredske i školske potrepštine koje koristimo svaki dan. Obratimo pažnju na male stvari kao što je recikliranje sitnog pribora!


Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

TOP5

Slični članci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 



Premium tvrtke