Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
10. modul GBPRO edukacije:

10. modul GBPRO edukacije: "Održivo i efikasno upravljanje vodnim resursima" - Dr. Klaus Lanz

Vrijeme održavanja: 29-04-2016 - 29-04-2016
Mjesto održavanja: Mihanovićeva 1 :: Zagreb
Vrsta događanja: predavanje,


 
» dodano: 21-04-2016 | Autor: Hrvatski savjet za zelenu gradnju | Tagovi:
 

29.04.2016., petak, s početkom u 09:00 sati u hotelu Esplanade održava se 10. po redu modul u sklopu 5. generacije Green Building Professional 2015/2016 pod nazivom "Održivo i efikasno upravljanje vodnim resursima".

Ovaj modul obuhvaća teme kao što su tehnike dizajna i korištenje tehnologija i materijala kako bi se smanjila potrošnja vode prilikom izgradnje i uporabe objekata. Modul uključuje informacije o uređajima, instalacijama i rješenjima koja doprinose dobivanju bodova za međunarodne certifikate za zelenu gradnju kao što su LEED, BREEAM i DGNB.

PRIJAVNICA  &  CJENIK

Voda, bitan preduvjet za život, je oskudan i neravnomjerno raspoređen resurs na Zemlji. Voda ima mnogo posebnih svojstava koja ju čine jedinstvenom tvari. Čovječanstvo vrlo intenzivno koristi ovaj za život neophodan resurs u poljoprivredi, industrijskoj proizvodnji i proizvodnji energije, često premašujući prirodnu sposobnost vode da se oporavi i sama očisti. Ljudsko stanovanje još je jedna važna aktivnost koja utječe na vodu, jer mijenja rijeke i krajolike, te preraspodjeljuje i zagađuje vodu u velikim razmjerima. Stoga bi izgradnja i obnova gradova trebala imati za cilj svođenje na najmanju mjeru negativnih učinaka na vodu i  vodne sustave. To se može učiniti jednako na razini planiranja gradskih blokova i četvrti ili čak cijelih gradova kao i na razini pojedinačnih građevina. Temeljni ciljevi su mudro i učinkovito korištenje vode, kako bi se spriječilo i smanjilo zagađenje vode, te stvaranje gradskog okoliša koji njeguje jednako sustav vode prilagođen lokaciji kao i zdravu gradsku klimu. Ovi ciljevi su sadržani u raznim zelenim sustavima certificiranja zgrada koji se koriste diljem svijeta. Takvi sustavi certificiranja za cilj imaju poboljšanje standarda u zgradama u skladu sa zdravim i ekološki snažnim urbanim razvojem. Načelno, oni su primjenjivi na sve vrste situacija, no ipak stvarnost pokazuje da u mnogim zemljama još uvijek prevladava neusklađen urbani razvoj. Međutim, u doba globalno brzo rastuće urbanizacije, čovječanstvo će se morati nositi s ovim ogromnim izazovom.

Predavač: Dr Klaus Lanz

Dr Klaus Lanz graduated in Industrial Chemistry from Giessen University in Germany, followed by post-doctorate research positions in Environmental Sciences at the University of Minnesota (USA) and the Swiss Federal Water Research Institute near Lucerne. From 1988 to 1992 he was in charge of Greenpeace Germany’s water campaign, and assisted the organisation in shaping the EU Water Framework Directive until 2000. In 1995, he founded the independent research and consulting institute International Water Affairs which advises authorities, NGOs, academia, and industry on strategic water issues, with a focus on integrated management and sustainable use of water resources in times of climate change and increasing societal demand. Recently, he prepared extensive reports for the Swiss National Science Foundation and for WWF, both on potential water conflicts in Switzerland. Dr Lanz has also contributed to numerous books on water and climate.

"Hansgrohe, njemačka kompanija sa zelenim logom, kao vodeći svjetski proizvođač štednih tuševa i miješalica koje svojom inovativnom EcoSmart tehnologijom štede vodu i energiju za zagrijavanje vode i do 60% u odnosu na druge proizvode, prepoznao je Green Building Professional edukaciju kao izvrsnu platformu širenja znanja o principima zelene gradnje. Stoga smo s ponosom ovu edukaciju podržali svojim sponzorstvom" ističe Andrej Levak – voditelj ureda Hansgrohe za Hrvatsku i Sloveniju.

Dodaci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke