Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
Solarni toplinski i fotonaponski sustavi i energetska certifikacija zgrada

Solarni toplinski i fotonaponski sustavi i energetska certifikacija zgrada

Vrijeme održavanja: 25-05-2012 - 25-05-2012
Mjesto održavanja: Strukovna škola Vice Vlatkovića, Nikole Tesle 9c, Zadar :: Zadar > Zadarska županija > Hrvatska
Vrsta događanja: seminar,


 
» dodano: 25-04-2012 | Autor: Zelena Energija | Tagovi: fotonaponski sustavi, fotonaponski solarni sustavi, energetsko certificiranje
 

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i Centar za transfer tehnologije d.o.o., Zagreb organiziraju jednodnevni seminar solarni toplinski i fotonaponski sustavi i energetska certifikacija zgrada, 25.05.2012. godine, u Zadru.

Zadnjih desetak godina u Republici Hrvatskoj u porastu je korištenje sunčeve energije za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i grijanja prostora. Većina solarnih sustava ugrađenih u tom razdoblju je iz uvoza, uz prisustvo manjeg broja domaćih proizvođača, unatoč dugogodišnjoj tradiciji proizvodnje solarnih kolektora i fotonaponskih ćelija od sredine ‘70-tih godina prošlog stoljeća.

Primjena Europske direktive o Energetskim značajkama zgrada (EPBD) u zakonodavstvo RH ima, između ostalog, za cilj i provedbu energetske certifikacije zgrada, odnosno njihovu kategorizaciju prema potrošnji primarne energije te gradnju gotovo nula energetskih zgrada. U tom kontekstu, ugradnja solarnih toplovodnih sustava i fotonaponskih sustava postaje jedno od tehnološkoekonomski najprihvatljivijih rješenja za značajnije smanjenje potrošnje primarne energije zgrade.

U praksi se pokazalo da su mnogi solarni sustavi ili pogrešno dimenzionirani ili nepravilno instalirani što dovodi do neekonomičnosti, zastoja u radu ili čak propadanja pojedinih komponenti, te samim time i do negativnih odjeka kod postojećih i budućih potencijalnih korisnika, što predstavlja prepreku većoj popularizaciji korištenja sunčeve energije.

Iz svih tih razloga postoji potreba za dodatnom izobrazbom konstruktora, projektanata i instalatera solarnih sustava i opreme, kako bi ih se kroz teoretsku i praktičnu nastavu osposobilo za pravilnu konstrukciju, odabir i dimenzioniranje sustava, te njihovu pravilnu ugradnju.

Pored redovne teoretske i praktične nastave iz područja korištenja obnovljivih izvora energije, Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) već duži niz godina organizira stručne seminare iz ovog područja. Uz stručnjake s FSB-a, predavači na seminarima su i stručnjaci iz privrede, predstavnici proizvođača i instalatera.

Detaljnije informacije o seminaru saznajte u prilogu.

Dodaci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke