Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
Financiranje

Financiranje

Na ovoj stranici možete pronaći sve o financiranju projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Donosimo članke o financiranju te predstavljamo financijske tvrtke, organizacije i institucije - i njihove kreditne i financijske pakete.

Kako doći do poticaja za obnovu fasade? Pogledajte Popis županija, gradova i općina koje su uključene u program Energetske obnove obiteljskih kuća

Zadnje objavljeno

 
Kako lakše do energetskog certifikata za klijente Zagrebačke banke

S obzirom na zakonsku obvezu od 1. siječnja prema kojoj sve nekretnine za prodaju moraju imati potvrdu o energetskom razredu, kako bi učinila energetske certifikate što dostupnijima Zagrebačka banka svojim klijentima pruža dvije mogućnosti financiranja za ovu namjenu – plaćanje na rate te gotovinski kredit u kunama.

» dodano: | pogledano: 472 put(a)

 
Fond Green For Growth Zagrebačkoj banci odobrio kredit od 20 milijuna eura

Kredit od 20 milijuna eura fonda Green for Growth podiže kapacitet Zagrebačke banke za održivo dugoročno financiranje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Kroz ulaganja financirana ovim kreditom trebale bi se ostvariti uštede energije do 34.000 MWh i smanjiti emisije CO2 za najviše 12.000 tona godišnje.

» dodano: | pogledano: 575 put(a)

 
Raspisan natječaj za tehničku pomoć energetskim zadrugama

U sklopu projekta Razvoja energetskih zadruga u Hrvatskoj raspisan je natječaj za konzultantske usluge prema tek osnovanim energetskim zadrugama ili zadrugama u osnivanju čiji je cilj osim promocije energetskih zadruga konkretno postavljanje triju energetskih zadruga na noge.

» dodano: | pogledano: 419 put(a)

 
Uskoro kreću poticaji i za energetsku efikasnost u višestambenim zgradama?

Nakon što je FZOEU prethodno već dodijelio sredstva za provedbu energetske učinkovitosti mahom u obiteljskim kućama, okretanje prema višestambenim zgradama čini se kao novi pozitivan iskorak za ukupnu bilancu energetske efikasnosti.

» dodano: | pogledano: 541 put(a)

 
Brodsko-posavska županija potiče obnovljive izvore u kućanstvima

Brodsko-posavska županija potiče ugradnju solarnih kolektora i kotlova na biomasu do 45 % vrijednosti sustava ili 12.000,00 kuna. Natječaj se odnosi na ugradnju navedenih oblika izvora energije od 01. siječnja 2013. pa sve do otprilike kraja lipnja.

» dodano: | pogledano: 469 put(a)

 
Razvoj bioplinske energetske zadruge u Gundincima

U sklopu projekta Razvoja energetskih zadruga u Hrvatskoj, UNDP i Hrvatski savez zadruga su organizirali predavanje o bioplinskim energetskim zadrugama u Općini Gundinci sa značajnim potencijalom za proizvodnju bioplina zbog kojeg općina može postati energetski neovisna u potrošnji električne energije.

» dodano: | pogledano: 758 put(a)

 
Zagrebačka banka objavila natječaj Moja zelena zona

Prošlog je tjedna Zagrebačka banka raspisala natječaj pod nazivom "Moja zelena zona" čija je svrha poticanje inovativnih i održivih projekata zelenih tehnologije i učinkovitog iskorištavanja energije.

» dodano: | pogledano: 379 put(a)

 
Pripremite se jer kreću poticaji za obnovu fasada i zamjenu stolarije!

Baš kao što ste u travnju i svibnju imali priliku vidjeti hrpu natječaja za obnovljive izvore energije u kućanstvima, uskoro ćete imati priliku vidjeti i velik broj natječaja za mjere energetske učinkovitosti u zgradarstvu, posebice za zamjenu fasada i građevinske stolarija na obiteljskim kućama.

» dodano: | pogledano: 475 put(a)

 
Grad Vukovar raspisao natječaj za obnovljive izvore u kućanstvima

Grad Vukovar potiče obnovljive izvore energije u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava ili 15.000,00 kuna, a natječaj se odnosi na ugradnju solarnih kolektorskih sustava i sustava grijanja na pelete. Krajnji rok za prijavu je 01. srpnja 2013.

» dodano: | pogledano: 737 put(a)

 
Sisačko-moslavačka županija potiče obnovljive izvore u kućanstvima

Sisačko - moslavačka županija potiče ugradnju solarnih kolektora i kotlova na biomasu do 55,5% vrijednosti sustava ili 20.000,00 kuna. Natječaj se odnosi na ugradnju navedenih oblika izvora energije od 12. prosinca 2012. pa sve do utroška sredstava predviđenih za provođenje projekta.

» dodano: | pogledano: 444 put(a)

 
FZOEU produljio trajanje svih šest natječaja raspisanih u travnju

Čini se da za natječaje koje je raspisao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) postoji veliki interes, budući da je rok za predaju prijava za svih šest natječaja koji su raspisani 10. travnja 2013. produljen do 24. lipnja 2013. godine

» dodano: | pogledano: 279 put(a)

 
Splitsko-dalmatinska županija potiče ugradnju solarnih kolektora

Splitsko-dalmatinska županija potiče ugradnju solarnih kolektora do 45% vrijednosti sustava ili 12.000,00 kuna. Krajnji rok za prijavu je 11. listopada 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 526 put(a)

 
Grad Labin ove godine potiče ugradnje solarnih kolektora

Grad Labin ove godine potiče ugradnju solarnih kolektorskih sustava u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava ili 15.000,00 kuna. Krajnji rok za prijavu je 60 dana od objave natječaja, a natječaj je na službenim stranicama objavljen 24. svibnja 2013.

» dodano: | pogledano: 387 put(a)

 
Grad Bjelovar raspisao natječaj za obnovljive izvore u kućanstvima

Grad Bjelovar potiče obnovljive izvore energije u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava ili 15.000,00 kuna, a natječaj se odnosi na ugradnju solarnih kolektorskih sustava i sustava grijanja na biomasu i autonomnih fotonaponskih sustava. Krajnji rok za prijavu je mjesec dana od dana objave natječaja.

» dodano: | pogledano: 488 put(a)

 
Grad Dubrovnik potiče ugradnju solarnih kolektora

Grad Dubronik potiče ugradnju 80 solarnih kolektorskih sustava u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava ili 15 tisuća kuna. Krajnji rok za prijavu je mjesec dana od objave oglasa na stranicama grada Dubrovnika, a oglas je objavljen 23. svibnja 2013.

» dodano: | pogledano: 1602 put(a)

 
Grad Križevci raspisao natječaj za poticanje ugradnje solarnih kolektora

Grad Križevci i ove godine potiče ugradnju solarnih kolektorskih sustava u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava ili 15.000,00 kuna. Krajnji rok za prijavu je 01. srpnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 398 put(a)

 
Varaždin sufinancira solarne kolektore, a uskoro i obnovu fasada i stolarije

Grad Varaždin je raspisao natječaj za sufinanciranje kolektorskih sustava do 55% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 16 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je 01. kolovoza, a uskoro vjerojatno kreće i natječaj za obnovu fasada i ugradnju učinkovite stolarije u obiteljskim kućama.

» dodano: | pogledano: 558 put(a)

 
Grad Koprivnica raspisao natječaj za obnovljive izvore u kućanstvima

Grad Koprivnica potiče obnovljive izvore energije u kućanstvima do 51% vrijednosti sustava ili 15.300,00 kuna, a natječaj se odnosi na ugradnju solarnih kolektorskih sustava i kotlova na biomasu. Krajnji rok za prijavu je 01. srpnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 419 put(a)

 
Zelena zona - novo web odredište za zeleno življenje

Ukoliko pratite zelene teme i održive tehnologije od jučer postoji nove odredište na kojem možete pronaći sve relevantne informacije: novu mikrostranicu Zagrebačke banke pod nazivom Zelena zona.

» dodano: | pogledano: 366 put(a)

 
Međimurska županija potiče obnovljive izvore u kućanstvima

Međimurska županija potiče obnovljive izvore energije u kućanstvima do 48% vrijednosti sustava ili 14.400,00 kuna, a natječaj se odnosi na ugradnju solarnih kolektorskih sustava, kotlova na biomasu i pirolitičkih sustava grijanja na drva. Krajnji rok za prijavu je 31. svibnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 346 put(a)

 
Energetska obnova zgrada - minimalna ulaganja za maksimalan učinak

U posljednjih deset godina u Zagrebu su cijene struje i plina su porasle za više od 50%, grijanja za 45%, a cijena vode i odvodnje se udvostručila. Velika većina zgrada u Gradu Zagrebu je starije od 40 godina, i potrebno je izvršiti značajne zahvate kako bi se obnovile i dovele do prihvatljive razine energetske učinkovitosti.

» dodano: | pogledano: 475 put(a)

 
Općina Viljevo potiče obnovljive izvore energije u kućanstvima

Općina Viljevo objavila je natječaj za sufinanciranje obnovljivih izvora energije u kućanstvima za do 50% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 15 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 14. lipnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 291 put(a)

 
Novigrad raspisao natječaj za poticanje obnovljivih izvora u kućanstvima

Grad Novigrad je raspisao natječaj za sufinanciranje obnovljivih izvora energije u kućanstvima do 50% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 15 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 24. lipnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 355 put(a)

 
Grad Zadar raspisao natječaj za poticanje ugradnje solarnih kolektora

Grad Zadar nam je javio da je raspisao natječaj za sufinanciranje kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanje do 60% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 18 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 10. lipnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 348 put(a)

 
Općina Primošten potiče ugradnju solarnih kolektora u kućanstvima

Općina Primošten je objavila javni poziv za sufinanciranje kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode do 50% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 15 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 25. lipnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 345 put(a)

 
Samobor, Velika Gorica i Zaprešić sufinanciraju ugradnju razdjelnika topline

Gradovi Samobor, Velika Gorica i Zaprešić sufinanciraju ugradnju razdjelnika topline s ugradnjom termostatskih ventila i upravo su raspisani natječaji koji traju do 12. lipnja (Samobor), 25. lipnja (Velika Gorica) i 02. srpnja (Zaprešić), stoga je uputno da požurite skupiti potpise sustanara i prijavite se.

» dodano: | pogledano: 470 put(a)

 
Šibensko-kninska županija potiče primjenu solarne energije u kućanstvima

Šibensko-kninska županija je dodjeli sredstava pruistupila na način da je natječaj otvoren gotovo do 01. prosinca 2013. ili do utroška sredstava za subvencioniranje, a županija subvencionira isključivo primjenu solarne energije u kućanstvima.

» dodano: | pogledano: 326 put(a)

 
Gradovi Pazin i Buzet potiču primjenu obnovljivih izvora energije u kućanstvima

Dobre vijesti dolaze nam i iz Istre gdje su gradovi Pazin i Buzet objavili javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima. Rok za predaju ponude je 30 dana od objave natječaja za grad Buzet, dok je za grad Pazin rok 06. lipnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 387 put(a)

 
Ivanić-Grad među prvima direktno potiče niskoenergetsku gradnju u Hrvatskoj

Ivanić-Grad je objavio javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u zgradarstvu do 50% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 10 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 22. svibnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 350 put(a)

 
Grad Pakrac potiče ugradnju solarnih kolektora za potrošnu toplu vodu

Grad Pakrac je objavio javni poziv za sufinanciranje kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode do 56% vrijednosti sustava, odnosno ukupnog iznosa od 17 tisuća kuna. Rok za predaju ponude je do 22. svibnja 2013. godine.

» dodano: | pogledano: 407 put(a)

 
 

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke