Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
» Objavljeno: | | Tagovi: solarna energija, fotonaponski sustavi, električne letjelice | pogledano: 309 put(a)

ABB i Solar Impulse se pripremaju za povijesni let oko svijeta

Zurich, Švicarska, 20. siječnja 2015. - ABB, vodeća tehnološka grupacija za elektroenergetiku i automatizaciju, s ponosom prati avion Solar Impulse, koji se napaja samo sunčevom energijom, i njegovu posadu na letu oko svijeta.

ABB i Solar Impulse

ABB i Solar Impulse

Solar Impulse, sa sjedištem u Švicarskoj, je danas izjavio da će započeti svoj povijesni let u Abu Dhabiju u periodu od kraja veljače do početka ožujka. Tijekom 2014. godine ABB i Solar Impulse su osnovali inovacijski i tehnološki savez s ciljem poticanja zajedničke vizije smanjenja potrošnje resursa i povećanja korištenja obnovljivih izvora energije.

"Solar Impulse će inspirirati nove generacije na prihvaćanje inovacija i tehnologije za rješavanje najvećih izazova na planetu", rekao je glavni izvršni direktor ABB-a Ulrich Spiesshofer. "ABB će pratiti Solar Impulse tim na svakoj milji njegovog putovanja."

Tri ABB-ova inženjera su se pridružila Solar Impulse timu te će svojom stručnošću i strašću doprinositi misiji. Njihov rad uključuje poboljšanje sustava kontrole za operacije na tlu, poboljšanje elektronike za punjenje sustava baterija u zrakoplovu i rješavanje prepreka koje će se pojavljivati usput na ruti.

Na planiranoj ruti zrakoplova u duljini od 40,000 kilometara, piloti Bertrand Piccard i Andre Borschberg će se izmjenjivati na dužnosti kako se zrakoplov bude zaustavljao u gradovima, uključujući Muscat, Oman, Varanasi i Ahmedabad u Indiji, Chongqing i Nanjing u Kini, Phoenix, Arizona u SAD-u. Također će se zaustaviti u Europi i Sjevernoj Africi.

Među izazovima koji stoje pred misijom prije nego što se ona okonča u Abu Dhabiju sredinom 2015. godine, će biti i neprekidan let u trajanju od pet dana i noći iz Kine na Havaje. Zrakoplov, koji se napaja preko 17,248 solarnih ćelija, će tijekom dana lebdjeti na visini većoj od Mount Everesta kako bi u potpunosti napunio svoje baterije da može ostati u zraku tijekom noći.

ABB-ov entuzijazam na projektu Solar Impulse proizlazi ne samo iz zajedničke vjere u inovacije i tehnologiju, nego i iz i iz slogana tvrtke: "Energija i produktivnost za bolji svijet". Duh projekta Solar Impulse odražava težnje ABB-a prema poticanju operativne učinkovitosti, smanjenju potrošnje resursa, omogućavanju održivog prijevoza i povećanju prodora čiste, obnovljive energije.

Kao drugi najveći svjetski dobavljač solarnih pretvarača i jedan od najvećih dobavljača za vjetroelektrane, ABB je lider u učinkovitoj i pouzdanoj integraciji obnovljivih izvora energije u energetske mreže. ABB pomaže u izgradnji sveobuhvatne mreže za brzo punjenje električnih vozila u Europi i dobavlja ključnu opremu za najveću svjetsku mrežu brzih punjača za električne automobile u Kini.

Piccard je izjavio kako je doprinos ABB-a i ABB-ovih vodećih tehnologija koje omogućuju proizvodnju energije iz obnovljivih izvora i potiču učinkovitost Solar Impulse tima, pridonio njihovom trudu da pokažu moć inovacije i čiste tehnologije.

"To je ono što svijet treba", rekao je Piccard, pionir švicarskog zrakoplovstva, koji je bio dio prvog tima koji je obišao zemlju u balonu 1999.godine. "U protivnom ćemo izgubiti sve naše prirodne resurse."

Od 2010. godine su Piccard, predsjednik projekta, i Borschberg, njegov glavni izvršni direktor, zajednički postavili osam međunarodnih zrakoplovnih rekorda na letovima iznad Europe, Sjeverne Afrike i SAD-a u prototipu aviona sa solarnim napajanjem, uključujući rekord za trajanje, visinu i udaljenost leta.

ABB pozdravlja i dijeli tu viziju, dok priprema ovog putovanja pobuđuje novo zanimanje za aeronautiku, čistu tehnologiju i obnovljive izvore energije.

Za više informacija o suradnji ABB-a na projektu Solar Impulse posjetite http://new.abb.com/betterworld.

Za više informacija o projektu Solar Impulse, posjetite  www.solarimpulse.com i spojite se preko facebook.com/solarimpulse, twitter.com/solarimpulse i google.com/+solarimpulse.

ABB (www.abb.com) je vodeća tvrtka u elektroenergetici i automatizaciji koja svojim korisnicima osigurava poboljšanje performansi uz istovremeno smanjenje utjecaja na okoliš. ABB grupacija djeluje u otprilike 100 zemalja i zapošljava oko 145,000 ljudi.

Foto: ©Solar Impulse


Dodaci

Komentirajte

EkoMreža.org - ekološka i prirodna proizvodnja hrane i pića, zdrav način života, očuvanje okoliša i prirodne metode iscjeljivanja

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke