Zajedno do energetske neovisnosti
Tražite proizvod ili uslugu? Posjetite Burzu poslova ›

 

Posjeti našu Facebook stranicu! Posjeti našu stranicu na LinkedIN-u! Posjeti naš profil na Twitteru! Posjeti našu YouTube stranicu!


 
ArtEnergy

ArtEnergy

Vrijeme održavanja: 29-06-2013 - 29-06-2013
Mjesto održavanja: Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma b.b. :: Zagreb
Vrsta događanja: forum,


 
» dodano: 26-06-2013 | Autor: Ivan Szekeres , dipl.ing.el. | Tagovi: zaštita okoliša / ekologija, održivi razvoj
 

Posljednji tjedan u lipnju po prvi puta donosi nam jedinstveni spoj umjetnosti, novih tehnologija te glazbe! ArtEnergy projekt namjenjen je da osvijesti i inspirira na važnost očuvanja okoliša, iskoristivosti otpadnog materijala i odgovornosti prema Zemlji. EUNIC Hrvatska (Mreža kulturnih instituta Europske Unije), najstarija umjetnička institucija Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Muzej ulične umjetnosti te Laboratorio Alchemico isprepleli su tradicionalne i urbane kreativne energije kako bi stvorili bogat i atraktivan vizualni program čiji je cilj kreativno i smisleno obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku Uniju u suradnji s hrvatskim i europskim institucijama kao primjer suradnje u ime kulture i ekologije.

Polagani nastanak impozantnih instalacija

U razdoblju od 20-og do 29-og lipnja biti ćemo svjedoci nastanka dvaju impozantnih instalacija: one priznatog talijanskog umjetnika DEM-a poznatog po svojim surealnim instalacija, slikama i muralima koji će u vanjskom okolišu Hrvatskog društva likovnih umjetnika sagraditi 3,5 m visoku instalaciju isključivo od prirodnih materijala pronadjenih u šumi.

Druga instalacija nastati će pod budnim okom poznate hrvatske umjetnice Kristine Lenard. Unutrašnjost iste činit će oaza sa posebnim uvjetima za uzgoj: ribe i biljke koje čine dio samoodrživog sustava hidroponskog uzgoja. 
Unutar cijele instalacije ponavlja se simetrija i provlace pet struktura platonskih tijela.

Centralni dogadjaj održati će se 29.lipnja u prostoru ispred i unutar Hrvatskog doma likovnih umjetnika kao početak obilježavanja ulaska Hrvatske u Evropsku Uniju. 

Glavna događanja ArtEnergyja u HDLU-u 

Udruga Parkticipacija koja će tokom ovog razdoblja stvarati urbani vrt ispred HDLU-a i I'MM_Media Lab tog će dana održati predavanja, ekološke radionice permakulture i urban gardeninga, održivosti i recikliranja u kojima će gradjani imati prilike aktivno sudjelovati.

Vrhunac večeri obilježiti će jedinstveni održivi koncert muzičke grupe How Convinient! Po prvi put u Zagrebu mehanička snaga pedala stvoriti će energiju za pokretanje sound systema i na taj način omogućiti glazbenicima da sviraju! Publika će neposredno biti uključena u proces stvaranja energije potrebne za koncert vozeći bicikle koji su spojeni na sound system dok muzičari sviraju.

ArtEnergy projekt ostvaren je u suradnji s: Grad Zagreb, Austrijski kulturni forum, Francuski institut u Zagrebu, Talijanski Institut u Kulturi u Zagrebu, Goethe-Institut, British Council, Aula Cervantes, Institut Camoes te u suradnji s građanskom inicijativom Parkticipacija i I'MM_Lab.

Dodaci

!

Burza poslova

Servis za direktno spajanje poslova i izvođača iz područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Posjetite Burzu poslova »

Obročna otplata energetskih

Obročna otplata energetskih pregleda i energetskih certifikata
Nudimo mogućnost obročne otplate energetskih pregleda i energetskih certifikata te projekata ...
Radal »

LED rasvjeta - Ušteda energije i

LED rasvjeta
LED rasvjeta - zamjena postojećih klasičnih žarulja bez preinaka
»

Popust na energetske certifikate

Popust na energetske certifikate za stanove i poslovne prostore
Popust od 10% na provođenje energetskog pregleda i izradu energetskog certifikata ...
Lambot »

Energetsko certificiranje +

Energetsko certificiranje + termovizijsko ispitivanje
Popust od 20% na usluge provođenja energetskog pregleda i izrade energetskog certifikata za ...
Lambot »
Sve akcije »
 

 

 

 Premium tvrtke